Fridas fantastiska liv

2010-08-29
23:58:59

Måndag = Överaskningsdag!!!
Jag ska överraska någon i dag. Jag an tyvärr inte säga vem men jag tror den här personen kommer bli minst sagt överraskad!

KUL KUL KUL!

2010-08-27
00:26:22

Hollywood eller Hollywood-dagen efter? Det är frågan?
Igår tvättade jag alla kläder så idag har varit en underbar dag. Jag kunde välja exakt vad jag ville ha på mig. Inga linnen i tvätten, favorit byxorna var rena och håret var nytvättat.

Hittade ett par gamla örhängen (som jag aldrig burit) och tänkte att de fick ta lite uppmärksamhet från dagens kort. Jag har haft silikondroppar i hela håret och snurrat upp håret i partier. Så i morgon när jag släpper ner håret kommer det (förhoppningsvis) se väldigt Hollywood ut. I värsta fall blir det Hollywood-dagen efter! Och då finns ju plattång.





Har varit på vädledningscentrum igen. DU vet, hos den flummiga men helt underbara vägledaren Camilla. Vi kom fram till mycket och jag känner mig både lättade och ett steg längre fram i mitt jobb/studie sökande.

Xtra Vaganza mötet idag var också kul. My, en tjej som går i min grupp, har EXAKT samma problem som mig. Vi har spöken som pratar med oss när vi blir sugna eller hungriga. Vi har ett beroendebeteende. Skönt att känna att man inte är ensam.

Slingade Fredriks mammas hår idag med. Snodde lite färg och drog i fem-sex slingor (syns inte, syns aldrig). Klippte mitt hår lite ikväll också. Det kommer heller inte att synnas. Så säger du något om att jag klippt mig så VET jag att du läst min blogg. Haha!

Dagen är slut nu, för nu kom fredrik hem från jobbet. Klockan är 00.20.
God natt, ha en trevlig helg. Jag jobbar. :)

2010-08-26
16:08:27

Skaparglädje = daglig inspiritation
Igår tog skaparglädjen överhanden när jag fått mina nya tapeter. Jag klippte ut texten Carpe Diem som betyder Fånga dagen. Och klippte ut LOVE också. Hallen fick direkt en lite mysigare känsla och jag påminner mig om att ta vara på dagen med Carbe Diem mitt över huvudet.

TIPS! I stället för att köpa en massa dyra bokstäver eller att måla dom direkt på väggen. Klipp ut bokstäver eller figurer och tejpa med dubbelhäftande tejp upp det på väggen.
(Tejpa in på papperstapeter,då blir det fläckar av tejpen eller så går tapeten sönder.)

Snyggt är att sätta bokstäver på "uppenbara" ställen. På Sovrumsdörren med texten Sovrum eller texten toalett på toadörren. Jag gillar texten KÖK i köket, haha!







PROVA HEMMA HOS DIG. KANSKE BLIR DET PRICKEN ÖVER I:ET I DIN HALL OCKSÅ? DU FÅR GÄRNA VISA MIG BILDER OM DU FASTNAR FÖR MITT TIPS.

Over and out.

2010-08-25
17:10:43

Nya tapeter!
Inte till lägenheten utan till mitt pysslande. Jag älskar att tapetsera gamla skokartonger som då kommer till användning eller kanske göra lite fina scrapbooking tavlor. Kanske går jag ner på stan och skriver ut lite fina bilder och sätter mig och pysslar. För nu har jag ändå dammsugat som jag lovade och jag har plockat in all tvätt. Då tycker jag själv att jag förtjänar lite pysseltid!


2010-08-25
16:59:07

Storfrämmat - Anna och Maximilian
Anna och hennes son Maximilian har varit här idag. Vi, cornelia och fredrik fikade lite kring två tiden. maxi har blivit så himla stor! Underbart att träffa anna också.






2010-08-24
17:37:32

Skaparglädje!
Jag ritar och ritar men kommer inte fram till något särskillt förnuftigt. Jag skissar på min halloweenkostym och jag skissar på små idéer jag har och hur jag ska kunna förverkliga dom. Det går inte bra.

Jag tänkte sätta mig och sy nya överdrag till småkuddarna i soffan men jag tror inte att fredrik kommer gilla det. Så då skulle jobbet jag lagt ner vara förgäves.

får klura lite till.

2010-08-23
23:43:43

Sökt nytt jobb
Butiksförsäljare på MediaMarkt, Barista/Platschef på esspresso house och receptionist på kontorab är bara tre av de andra 10 jobb jag sökt under kvällens gång.

Nu hoppas jag att få svar från några av dom. Om jag fick gå på intervju skulle jag vara överlycklig!

Hoppas hoppas hoppas!
Eller hur?


2010-08-23
22:08:52

En kopp te lugnar nerverna


2010-08-22
17:39:13

Träningsvärk och allmänt seg


Jag kan ha de här byxorna igen! Hade dom senast mellan 1:an och 2:an i gymnasiet.
Favorit salppbrallorna är back in buisness!

2010-08-22
17:32:01

Masker och karuseller

Augustifesten var i går. Alltså dagen då Mina vänner och jag festar på själva Augustifesten. Så tjusig (med en hel del överdrift) var jag när jag gick och la mig igår. Somnade dock på soffan i denna utstyrsel med tv, ljus i köket och datorn på.





























Igår lämnade vi lägenheten för att gå ut och göra masker ihop med Fredriks syster Beatrice m. barn. Jag tror att det var norrköpings teater som höll i aktiviteten i parken och här har ni resultaten av mina masker.



Ful jävla blogg.
 
Som jag vill att den ska se ut.


Jag upptäckte härom dagen att min blogg ser annorlunda ut i olika webbläsare. Använder man Explorer ser bloggen ut som den ska och i Modzilla eller Google chrome ser bloggen ut som fan. Kolla bara in bilderna.




Det är roligt när lugna och tråkiga gator förvandlas till barnfamiljers bästa vän för en dag.


Det regnade s¨himla mycket att alla fick tränga ihop sig under tälten. Det såg lite roligt ut.




Efter regn kom solsken. Sen kom det mer moln fast inget regn. Malin Blomberg och hennes gäng hade dans uppvisning på stora scenen när vi var där. Jag skulle vilja säga att jag var där för att se henne men jag var bara där för att göra maskerna ju. Sen gick jag hem, gjorde mig i ordning och drog på festen jag skrev om först.
Bra dag. En bra dag!


2010-08-21
11:22:32

Intervall träning
Jag ska ge det en vecka och prova att intervall löpa. Springa/jogga och gå om vart annat för att förbättra mitt flås och ge mig mindre mjölksyra i benen än vad jag får nu. Det var både sol och regn när jag sprang bort mot elljusspåren.
Jag har äntligen fått användning för mina gummiband hemma också. Jag har skapat min egna lilla rodd maskin. Plus att jag tränar biceps, triceps och rygg med andra metoder.




Dagen började bra! Nu ska jag göra mig i ordning för att gå på marknaden!


2010-08-21
02:40:55

Huvudvärksdagen
Augustifesten har pågått i flera dagar och jag har inte festat något alls. Ikväll besökte jag en fest för att få träffa Elvira Broström som jag inte sett sen förra sommaren. Mycket trevligt eftersom hon är så himla go. Jag gick också hem till Cornelia på natten och tittade på den lilla snutt av Kill Bill som var kvar. Men några karuseller har jag inte åkt, inte heller sett någon artist eller gått på marknaden.

Imorgon däremot kan jag bocka av två saker, festa och marknaden!
Dagen skulle bli perfekt om jag kan dra arslet ur sängen och röra lite på mig innan jag går ner till marknaden.

Jaja. Idag har dagen inte varit kul. Jag har haft huvudvärk. Den ska bort nu. Jag ska sova.

God Natt!


2010-08-21
02:26:06

Underbara dagar slutar bra
Regn! Nu är hösten verkligen här. Nu när Augustifesten har börjat i Norrköping kunde vi väl ha sparat lite på sommarsolen. Så att vi hade fått en solg augustifest? Idag blir det inga parkfester eller grillningar.

Idag ska jag i stället färga håret på mig och Cornelia. Jag har redan hunnit med att städa i vardagsrummet. Det är ingen idé att försöka få helt rent så länge vi har alla kartonger här. Men vardagsrummet ser kanon ut.  Skulle behöva spackla över hål och kanske måla om rummet för att uppnå fräschast känsla dock. Men möblerna är kanon!



Nu har jag färgat håret. Det var bra men jag fick färga det två gånger. Imorgon är det Fest som gäller och jag är peppad. Ska försöka hitta något raffigt att ha på mig bara. Det är inte lättast i en garderob där allt är som tält på min kropp. För er ovetande bantar jag just nu och inne på min 14 vecka. Snart -30kilo på så kort tid och jag mår kanon. Känner mig peppad att träna också vilket känns kanon.





Livet leker och det blir kortare för varje dag. Så jag ska försöka trycka in så mycket som möjligt under mina dagar. Då kommer dagen inte kännas så kort som den kan vara.

Underbara dagar slutar bra.
Godnatt!




2010-08-19
01:44:29

Ännu en unik dag

Det var soligt ute när jag vaknade imorse. Jag gjorde mig i ordning för att gå till mitt möte på vägledningscentrum. Kvinnan jag pratade med var så himla filosofisk. Hon pratade så som Maria Möller härmar Regina Lund. Långsamt och tydligt. Och så gestikulerade hon väldigt mycket.

Vi pratade om vad jag vill göra med mig framtid och hur jag ska ta mig framåt. Jag tror hon förstod sig på mig bra. Mötet handlade inte om att hitta en studieväg utan om studier överhuvudtaget är rätt väg för mig. Hon hjälpte mig också att inse vart tyngden ligger i min vilja. Som du kanske förstår så var hela mötet bara extremt filosofiskt. Underbart!

Efter mötet köpte jag Fredriks hårspray som han inte kan leva utan. SEN!! Gick jag till skopunkten och köpte mig ett par vita sneakers och ett par stövletter. Fredrik fick ett par svarta tygskor. Inga märkvärdiga skor några av dom, men de behövdes! Okej inte stövletterna men dom fick jag på köpet. hahaha! Ta tre och få 100% rabatt på tredje paret. 
  

  

 När jag kom hem var det dags att åka till IKEA. Först plockade vi ur de två fula gröna sofforna och den gamla sängen. De åkte vi i väg till tippen med eftersom de var så himla trasiga. Inget second hand värde där inte.

Ut med gamla och in med det nya.



Nästa IKEA-besök kommer vi att köpa en till del till soffan så att den blir snäppet större. Om de fått in nya mattor så tillkommer även det. Sen återstår det bara tavlor, ramar, lampor och andra små mysiga faktorer. >För övrigt så börjar vårt dåvarande studenthem likna ett nyvuxet hem.

Nu ska jag sova. Imorgon väntar en helt ny och underbar dag med spännande små vardagliga saker som gör dagen unik!

Le i morgon.

Frida Linder


2010-08-19
01:00:52

Ut med det gamla in med det nya



Ingen ful grön soffa kvar. Nu hamnar de i konteinerna.



Det var lite ledsamt. Min mormor, mamma, bror och jag har haft dom.



Sängen åkte ut också. Vi har ju lånat min brors säng och grejer till sovrummet.





Fredriks pappa Jukka körde oss till tippen och till IKEA.



12.000kr skulle spenderas! Nu vet jag hur shopping-beroende känner sig när adrenalinet pumpar och man ser hur pengarna bara POFF försvinner!



Inga pengar kvar, istället en ny soffa och nya soffbord!



Fredrik och Jukka ville använda GPS:en som bara var irreterande.







Katterna gillade all jäkla plast och kartong som blev över.



Soffbygge som till slut resulterade i en väldigt nice soffa!!!


2010-08-18
03:06:01

Ska det bli fint, får jag lida pint.

Klockan är väldigt mycket och mina ögon är otroligt trötta. Jag ska gå och lägga mig och för hoppningsvis sova till 10.00 i morgon bitti. Jag ville bara få någolunda ordning på min blogg. Jag tro jag lyckades, den är väl inte fy skam?

När vi återinstallerar Photoshop kan jag lägga ner lite extra energi på en fin header. Jut nu får den som är duga!
Jag hann ta lite bilder på mig själv också. Här kommer några av dom.

Trött hälsning Frida









2010-08-13
15:50:16

Välkommen till min nya blogg.

Det är fint väder ute och jag sitter inne och pillar med min nya blogg. Jag har min första lediga dag på flera dagar nu. Jag ska inte klaga för jobbet drar in pengar. Pengar betyder kläder, skor och riktigt roliga stunder och upplevelser. Jag har försökt ordna med min design av bloggen i snart fem dagar och det blir aldrig rätt. Så nu har jag bett Blogg.se om hjälp och att "nolla" min blogg. Då kan jag börja om helt från början eftersom problemen jag har verkar förfölja mig genom varje stilmall jag utgått ifrån.

Vi får helt enkelt se när det officiella bloggandet börjar. Jag vill att allt ska se tip-top ut innan jag börjar marknadsföra mig mer.

En trevlig eftermiddag för övrigt som snart förflyttar sig till Gabriel och Cornelia för en skön öl&vin-kväll.