Fridas fantastiska liv

2014-10-10
18:03:15

Ute i parken

Idag gick vi ut tillsammans med grannarna och lekte lite i parken. Ella älskar det lilla huset så en lekstuga om några år är ett måste. 

Jag har varit väldigt pigg och mått bra idag. Känner mig mer och mer som mig själv igen, fast lite lite lättare. Jag längtar efter mat jag kan tugga och är sugen varje kväll på något gott. Vad det goda skulle vara har jag ingen aning om.  

Nu är jag helt utslagen efter lekstunden i parken så jag vilar medan Fredrik och Ella äter lite mat.

En rätt bra dag. 

2014-10-09
11:51:41

Det nya livet

Det rullar äntligen på och jag har börjat komma in lite i vardagen. Fem piller på morgonen och en spruta på kvällen. Sprutan är blodförtunnande för att förebygga proppar efter operationen så den slutar jag med om några dagar. 

Maten, ja det svåra är väl att lära sig laga mat. Haha! Jag kan ju bara de gamla hederliga maträtterna. Köttfärssås, korvstroganoff, lasagne, biffar osv. Sen tar det stopp. Och just nu är jag ju i den så kallade "flytande" perioden då allt helt enkelt ska var flytande och passerat. Maten blir alltså soppor. Soppor. Hmm.. Så lätt men så svårt. 

Så Fredrik, min älskade Fredrik! Lagade soppa åt mig igår. Och i morse gjorde han lite smoothie åt mig. 

Ellabella är sjuk, kräktes i natt och vi vet inte om det är maginfluensa eller att hon kräks för att hon får upp så mycket slem. Så för säkerhets skull är Fredrik hemma och vabbar. Jag är ju sjukskriven och får inte lyfta mer än 5kilo. Så nästa månad blir knaper.

Hoppas att det nya året är mitt år sen. Jobba, äta, mysa, leva. Jag trycker in ett träna där med. 

Så nu har jag snart fått i mig alla piller för dagen. Bara den stora ruggtabletten kvar. Heja heja!

2014-10-04
10:07:48

Då är man opererad
Den 2:e oktober opererades jag och gjorde en gastric bypass. Första bra tecknet, jag lever! Andra bra tecknet är att jag får i mig mat och det tredje är att såren värkar läka bra. 

Mindre bra, jag kan inte kissa själv än. Det brukar gå över efter nån dag och det har det inte gjort. Känns pinsamt och jobbigt att de ska behöva hjälpa mig med att kissa, 

För övrigt så är jag trött och lite yr och illamående om vartannat. 

Men jag ska bli utskriven idag enligt normen. Oftast blir man det redan dagen efter operationen men eftersom jag kommer utom läns så har man en extra dag. Så idag borde jag då åka hem. 

Väntar på ronden med doktorn så att jag kan få gå och duscha och göra mig lite fräschare. 

Hoppas nu att allt ska gå bra. 
Bara det där jävla kisseriet kunde sätta fart!!! Jag vet ju hur man gör.. Men det går bara inte!