Fridas fantastiska liv

2014-09-30
23:42:43

Sista måltiden
Innan operationen. 
Äter nu den sista födan innan operationen. Jag äter den så nära tolvslaget som möjlig så att jag har liiiite näring i kroppen att orka med morgondagen. Fyyyyy faan. Men det kommer gå bra. 

I morgon bitti åker jag upp till Sthlm för ett möte och sen på torsdag är det op dag. Spännande och se vad som händer.. Lite nervös och mycket glad!


2014-09-24
11:45:34

Sjuk och sängliggande
Idag är jag sjuk. Förkyld och snorig har jag varit men det var inte förrän igår som det värsta smög sig på. Feber och hosta, täppt i näsan och nyser. 

Jag skulle ha jobbat idag men så här kan man inte vara när man jobbar i butik. 

Så idag ligger jag på soffan med min friska dotter som får vara hemma med mig. 

8 dagar till operationen nu.. Måste bli frisk tills dess.

2014-09-21
23:53:03

Älskade Ella
Jag har börjat tänka på allt det där som inte får hända när jag opereras. Jag vet att det finns många risker med operationen och den värsta är ju att man kan dö. Jag är nog inte lika rädd för döden längre. I alla fall inte lika rädd som jag är för att lämna Ella min dotter. 

Jag har så mycket jag vill säga och lära henne. Jag vill att hon ska ta efter av mina bra egenskaper och präglas lika mycket av mig som av sin pappa, Fredrik. 

Så här 11 dagar innan operationen känner jag att jag vill säga några saker. 

Ella, jag älskar dig så. Och jag kommer alltid älska dig. När tiderna är svåra och när tiderna är underbara så älskar jag dig. Jag älskar dig, alltid. 

Var den människa du själv vill bli bemött av. Tänk igenom saker du vill åstadkomma med insikten att hellre ångra något som inte blev så bra än att ångra att du inte provat det alls. 

Omfamna olikheter och se utmaningen med att känna och tycka olika men ändå ha samma värde. 

Jag har mycket som jag skulle vilja säga innan jag nån gång går bort.. Men jag tror att du blir en bra människa oavsett vad jag vill säga. Du har många människor som älskar dig och din pappa är fantastisk. Jag älskar honom, lika mycket som jag älskar dig. 

Jag vill nog i mitt profylaxinlägg bara ha det här nedskrivet, så att nån, någon gång, kan hitta det här och visa dig detta. Och visa Fredrik. Och min familj. Och vänner. 

Jag älskar dig, Ella. 
Jag älskar dig, Fredrik. 
Jag älskar er mamma och pappa. 
Jag älskar dig Daniel.

Jag älskar alla som berört mitt liv och som kommer finnas där för Ella om jag en dag försvinner. 

❤️❤️❤️ Mamma Frida 










2014-09-18
13:49:08

En dag på jobbet.
Med VLCD soppa och lite energi. Fast bra energi! 

Idag är det exakt två veckor kvar till tjockisoperationen. Och jag känner mig nervös och jätte exalterad. 



2014-09-15
10:09:45

Då kör vi..
Idag börjar dagen med VLCD (Very low calorie diet) choklad shake. Om två veckor gör jag en tjockisoperation, en gastric bypass. Efter många år av bantningar och viktuppgångar så ser jag ljustpå framtiden. Jag har en fantastisk dotter som fyllt ett och en underbar sambo som stöttar mig.

Jag ser fram emot att orka med.. allt. Slippa känna mig så här trött och i stället bara göra vad jag vill.

Om två veckor opereras jag. och jag ska göra mitt allra bästa efter operationen. Det är ändå en omfattande operation som jag dessutom får betald. Det är inte bara mig själv(även om det är viktigast) som jag ska visa att jag kan utan även er som betalat operationen.

Så skål! Ett steg närmare en friskare framtid.